top of page

Drukwerk en advertentie

Voor het opstellen van de inhoud van de rouwkaart heeft Uitvaartverzorging Herman Bottenberg een uitgebreide collectie voorbeelden van gedichten, spreuken en aanvangszinnen, waarvan u gebruik kunt maken. Maar u kunt natuurlijk ook een eigen gedicht, tekst of aanvangszin gebruiken. Ook hebben wij een presentatieboek met daarin een uitgebreide collectie voorbeeldkaarten. 

'Voor het opstellen van de inhoud van de rouwkaart heeft Uitvaartverzorging Herman Bottenberg een uitgebreide collectie voorbeelden.'

Maar wat steeds meer gebeurt, is dat men een mooie foto van de overledene als achtergrond van de kaart gebruikt.

Wanneer er voldoende tijd is, kunt u de rouwkaart ook zelf ontwerpen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als de brief niet dezelfde dag van overlijden verzonden hoeft te worden of wanneer de rouwbrief al eerder is ontworpen. Uiteraard kunnen wij u van dienst zijn bij het opstellen van de rouwkaart.

 

Op deze site vindt u gedichten, gemaakt door twee vriendinnen, over allerlei onderwerpen, ook over overlijden en overlijden van een kind. 

Rouwadvertentie

Naast een rouwkaart kiest men ook vaak voor een overlijdensadvertentie. Die komt dan meestal in een plaatselijke of regionale en soms in een landelijke krant. De advertentie kan ook geplaatst worden met een foto als achtergrond, in zwart-wit of in kleur. Alleen voor de kleur betaalt u een meerprijs. Adverteren in een landelijke krant is veelal duurder dan in een regionale. Indien gewenst, kan de inhoud van de rouwadvertentie compacter worden opgesteld dan die van de rouwbrief.

Nagedachtenisprentjes

Indien men kiest voor een nagedachtenisprentje, dan kan deze tijdens de condoleance worden uitgereikt. Het komt ook steeds meer voor dat het nagedachtenisprentje na afloop van de uitvaart wordt uitgereikt als dankbetuiging. Voor het opstellen van de tekst en het uitzoeken van een nagedachtenisprentje is er meer tijd. Vaak kiest men voor een zelfde kaartje als de rouwbrief, al dan niet voorzien van een foto van de overledene. Ook hier kan gekozen worden voor een eigen ontwerp.

Dankbetuiging

Een aantal weken na de uitvaart kan men eventueel een dankbetuigingadvertentie plaatsen of dankbetuigingkaartjes versturen. Ook hiervan hebben wij voorbeelden en kan Uitvaartverzorging Herman Bottenberg dit voor u regelen.

bottom of page